fredag, juli 25, 2008

Tillbaka från semester

Semestern är slut och jag har jobbat en vecka nu. Inte skulle det vara fel med lite mer ledighet men men… Jag är annars tillbaka på samma projekt som innan semestern vilket så klart är skönt (att ha något att komma tillbaka till). Veckan i projektet har bjudit på en hel del arkitekturförändringar då vi har lärt oss en del om komplexiteten i applikationen på sista tiden. Jag skrev lite om projektet som jag jobbar med i ett tidigare blogginlägg men den fina portaltanken har vi nu lämnat bakom oss. Det blev för mycket strul med kommunikation och svårare att dela state mellan applikationer. För mycket legacy kod och för lite tid helt enkelt.

Det som har varit glädjande under den här veckan är:

  • Vi har kommit igång med Scrum på allvar igen i projektet. Vi är nu mitt inne i en två veckors sprint och vår burn-down ser okej ut. Vet dock av erfarenhet att vi borde ha hunnit lite längre för jag tror att en del av uppgifterna är lite tunt estimerade.

  • Alla våra projekt är konverterade till Visual Studio 2008 och .NET Framework 3.5!

  • Jag har nyss checkat in mina första rader med LINQ-kod i ett produktionssystem!!! (mer om det i nästa inlägg)

  • Jag har skrivit mina första enhetstester på produktionskod i Visual Studio 2008.Den här veckan har också upptäckt att jag är väldigt ifrågasättande vilket inte alltid är så positivt. Det finns en tendens hos mig att ställa frågan Varför? och kanske gör jag det lite för mycket ibland. Jag menar, bara för att jag inte skulle implementera en lösning på samma sätt så betyder det inte att det är en sämre lösning, antagligen snarare tvärt om!

Veckan som kommer bjuder på upplopp i sprinten samt förberedelse inför Agile2008 i Toronto!

Var för övrigt och såg The Dark Knight igår och jag säger bara oj oj oj! Ser fram emot att se den på IMAX i Toronto nästa helg!

Inga kommentarer: