tisdag, juni 16, 2009

Nyheterna i Visual Studio 2010 Redux

Jag skrev ett inlägg om Visual Studio 2010 i samband med att första CTP släpptes i november 2008. Nu när beta 1 funnits tillgänglig ett tag tänkte jag ta upp det igen.

Initialt tänkte jag fokusera på nyheterna i Visual Studio 2010 och Team Foundation Server 2010 medan nyheterna C# 4.0 får vänta lite…

Mellan varje release av Visual Studio släpps det ett antal tillägg som varje användare får ladda ner och installera själv. Vi har sett det med tidigare med t ex tilläggen till .NET Framework 3.0 och ASP.NET Ajax. Det är funktioner eller utökningar som först har släppts separat för att sedan inkluderas i nästa release av Visual Studio. Det fortsätter även för Visual Studio 2010 som t ex kommer att inkludera ASP.NET MVC, Windows Azure Tools, F#, P-LINQ och JQuery.

Parallell utvecklings kommer att bli mycket enklare i Visual Studio 2010. Det inte bara genom nyheter i språken som P-LINQ utan även en hel del nyheter i IDE´n som ska ge ett bättre stöd. Felsökning och analyser med parallell exekvering ska bli också bli enklare.

Det har länge varit känt att Visual Studio 2010 är omgjord och numera utvecklad i WPF. Detta gör att vi kommer att få se många add-ins till Visual Studio 2010 som antagligen kommer att vara väldigt kreativa. Det kommer också att finnas en hel del nyheter direkt i Visual Studio 2010 där man kommer att använda IDE´n för att göra utvecklare mer produktiva.

Förutom en hel del nyheter och uppdateringar av Team Foundation Server 2010 så kommer även efterlängtade uppdateringar av Visual Studio Team System 2010 Architecture Edition samt Test Edition. Dessa två roller har varit i fokus för nya funktioner och bland nyheterna finns stöd för UML, nya arkitekturdiagram och ett helt nytt verktyg för att köra tester som ser mycket intressant ut.

Det här är delar av det som jag tänkte blogga om framöver som rör Visual Studio 2010!

Inga kommentarer: