onsdag, mars 24, 2010

TechDays 2010

Två intensiva dagar i Örebro är över för denna gång och jag måste säga att TechDays 2010 var ett klart lyft jämfört med 2009!


Lyckligtvis fick jag möjlighet att hålla min session, A Lap Around Visual Studio 2010 under dag 1 vilket gjorde att jag sedan kunde ta det lugnt och bara “vara” resten av tiden. Sessionen var relativt välbesökt men i en lokal som tar 1400 personer är det svårt att uppskatta hur många det var på plats. Allt flöt på bra och jag har fått mycket positiv feedback efteråt. Ska bli spännande att se utvärderingarna! Jag fokuserade på nyheterna i IDE’n, nyheterna i språken med en demo om Covariance, visa lite av parallell extensions och avslutade med lite nyheter i WPF 4. Det är så klart svårt att täcka speciellt mycket på bara en timme men det kändes ändå som att det blev en bra översikt över nyheterna.


Direkt efter min session hoppade jag in i en Taxi och åkte till Örebro Universitet för att köra min session igen på TechDays@Campus. Ett mycket bra initiativ från Microsoft och Örebro Universitet! Studenterna fick möjligheten att se keynote från dag 1 streamat och hade sedan valt ut fyra sessioner som de vill ha levererade på plats. Före mig hade Magnus Mårtensson pratat om Azure Storage, Tiberiu Covaci om parallell computing och Tess Ferrandez om ASP.NET debugging. Gruppen var lite sliten och något desarmerad när jag kom dit kl 15.00 och jag antar att Tess session kanske var lite väl komplex. Jag började med att fråga hur många som hade använt någon version av Visual Studio och såg tre händer… Det gjorde att jag fick ändra lite i min session, hoppa över några demos och prata mer om hur det har varit tidigare och visa tydligare visa på förändringar.


Connecta var med som utställare och vi hade även tagit dit vårt Surface bord. Som vanligt drog Sonicspree mycket folk!


TechDays - Surface


På kvällen var det underhållning med Henrik Schyffert som alltid är helt lysande!imac
//Björn

Inga kommentarer: