måndag, december 12, 2011

Ny release av Windows Azure!

Tidigare idag släppte vi ett antal uppdateringar och förbättringar till Windows Auzre. Dessa syftar mycket till att utvecklare enklare ska komma igång med Cloud Computing i allmänhet och Windows Azure i synnerhet.

I den här releasen är det stort fokus på att det ska bli enklare att komma igång. Hela sign up-processen är omgjord och innefattar nu bara tre steg. Förutsatt att du har ett Live ID så kan du logga in på http://www.windowsazure.com och direkt ta del av ett erbjudande som ger dig gratis användning av Windows Azure i tre månader. För varje månad kan du konsumera tjänster enligt följande:

  • Compute: 750 hours of a Small Compute Instance* (can run one small instance full-time or other sizes at their equivalent ratios)
  • Storage: 20GB with 50k Storage transactions
  • Data Transfers: 20GB outbound / Unlimited inbound data transfer
  • Relational Database: 1GB Web Edition SQL Azure database
  • Access Control: 100k transactions
  • Service Bus: Free through March 31, 2012
  • Caching: 128MB cache

För samtliga konton som inkluderar resurser (gratis eller via t ex MSDN) har vi nu också gränser för hur mycket man kan spendera. För gratiskonton är den satt till $0. Det innebär att om man använder upp sin gratistid under en månad kommer kontot att spärras tills nästa period faktueringspåbörjas. Det fungerar ungefär som ett kontantkort till en mobiltelefon (förutom att man inte kan ta emot “samtal” när resurserna har tagit slut).

Om du har ett MSDN-konto knutet till ditt Live ID kommer vi att märka det när du signar up och automatiskt få ta del av det som ingår i ditt MSDN-konto. Det är fortfarande så att du behöver ange ett kreditkort eftersom att om du väljer att ta bort spärren och spendera mer än det som ingår kommer du att få betala allt överskjutande enligt listpriser.

En av de vanligaste frågorna jag möter när jag träffar kunder och individuella utvecklare som vill in på Windows Auzre är hur man kan vara säker på att man inte får en räkning på sitt kreditkort vid slutet av månaden som inte är så trevlig. “Tänk om jag startar upp tio instanser och glömmer att ta ner dem?” Well, you can stop worry and start to love Windows Auzre!

Mer om nyheterna finns att läsa här: http://blogs.msdn.com/b/windowsazure/archive/2011/12/12/improved-developer-experience-interoperability-and-scalability-on-windows-azure.aspx

Scott Guthrie, Dave Campbell, and Mark Russinovich in the line up!

Om du läser det här idag, den 13 december, missa då inte vårt live online event om Windows Azure som startar kl 18.00: http://LearnWindowsAzureEvent.com

Läser du det här senare kan du kolla på alla sessioner online:
http://ch9.ms/lwa

Inga kommentarer: