fredag, februari 08, 2008

SharePoint & VS2008

När man är ute och pratar om Visual Studio 2008 eller SharePoint får man ofta frågan om hur bra och på vilket sätt de funkar tillsammans. Till VS2005 finns ett tilläggspaket som kallas SharePoint extensions. Då får man tillgång till ett antal projekt och itemtemplates samt ett enkelt sätt att deploya till en utvecklingsmiljö.

I VS2008 och VS Tools for Office (som nu ingår i produkten - lysande! Nu kan äntligen OBA´s ta fart på allvar!!) finns stöd för att bygga SharePoint Workflows. På ett otroligt smidigt sätt kan man bygga ett workflow, deploya och debugga. Antalet steg som man behöver göra är drastiskt minskade! Men allt det andra då? Om man vill bygga en Site Defenition, hur gör man då?

Eftersom att SharePoint extensions inte finns för VS2008 har jag rekomenderat att avvakta men det finns lösningar. När det gäller VS2008 extensions for SharePoint så kommer det att släppas i juni 2008 och fram tills dess kan man använda sig av STSDEV som min mentee på Connecta Jouni Pakarinen tipsade mig om. Jag ser fram emot en demo Jouni!

Inga kommentarer: