tisdag, mars 05, 2013

Android och Windows Azure Mobile Services

Nu har vi tagit ytterligare ett steg i Windows Azures inblandning i open source-utveckling och släpper nu stöd för Android i Windows Azure Mobile Services. Mobile Services gör det enkelt för utvecklare att bygga en skalbar backend i Windows Azure för olika typer at klienter. Sedan tidigare har vi stöd för IOS, Windows Phone 8 och Windows 8.

SDK för Android, som utvecklades av Microsofts dotterbolag Microsoft Open Technologies, är tillgängligt på GitHub.

Tillsammans med Microsoft Open Technologies utvecklade Windows Azure-teamet integrationen med portalen samt stöd för push notifications.

Genom att använda tjänsterna i Mobile Services förenklar man datalagring, autenticering genom Microsoft Account, Facebook, Twitter och Google samt push notificaitons till samtliga plattformars egna system för notifieringar. Oavsett om du bygger en app för Windows Store, iPhone, iPad eller Android och vill ha snabbt och enkelt skapa en backend, push notifications och autenticering för din app så tillhandahåller Mobile Services dessa egenskaper för utvecklare.

http://www.windowsazure.com kan du skapa ett testkonto för att köra upp till tio Mobile Services gratis. Det finns nu också tutorials för att komma igång med tjänsterna mot Android.


Inga kommentarer: